Geregistreerd mediator. Aangesloten bij De Raad van Mediators.
Lid NMv. ADR full certified.
Eindhoven - 's-Hertogenbosch
Oss - Tilburg e.o.

Belastingbetaler sluit steeds vaker rechtsbijstandsverzekering af

(bron: nationaleonderwijsgids.nl)

Rechtbijstandsverzekeraars spinnen garen bij de vele (toeslagen)conflicten tussen de Belastingdienst en burgers.

De eerste maanden van dit jaar kiezen meer Nederlanders voor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Opvallend is het gestegen percentage dat kiest voor een dekking bij een conflict met de Belastingdienst. Dit blijkt uit onderzoek van Rechtsbijstandverzekering.nl.

Door de fouten die zijn gemaakt door de Belastingdienst met het toekennen, stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslag zijn duizenden ouders slachtoffer geworden. Veel van de ouders hebben hun rechtsbijstandverzekering ingeschakeld voor juridische hulp bij de zaak. Mede daardoor worden gedupeerde ouders terugbetaald en ontvangen ze een compensatie.

Bij het kiezen van een rechtsbijstandverzekering kan er gekozen worden welk soort conflicten men wilt verzekeren. Uit het onderzoek blijkt dat de afgelopen maanden 25 procent koos voor een dekking die juridische hulp biedt bij conflicten met de Belastingdienst, waar dat in 2018 jaar nog 8 procent was. 60 procent van de mensen die voor deze dekking kozen geeft aan dat de kindertoeslagaffaire heeft geleid tot minder vertrouwen in de Belastingdienst. Hiervan was 70 procent een volwassene met kinderen of met een kind op komst.

Feitelijk gaan er nu steeds meer belastingbetalers procederen tegen de Belastingdienst. De kosten die de Belastingdienst maakt in al die procedures worden uiteindelijk weer betaald door de belastingbetaler.