Geregistreerd mediator. Aangesloten bij De Raad van Mediators.
Lid NMv. ADR full certified.
Eindhoven - 's-Hertogenbosch
Oss - Tilburg e.o.

Meer scheidingen door Corona

Bron: ANP

De coronacrisis gaat zorgen voor een grote piek in het aantal echtscheidingen, mogelijk wel tienduizend meer dan normaal. Dat zegt de vereniging van Familirechtadvocaten vFas tegen het AD.

Echtscheidingsmediators zien normaliter pieken na de zomer- en de kerstvakantie. De vFas ziet nu de eerste extra aanvragen binnenkomen, maar verwacht de hausse zodra de maatregelen versoepeld worden. “Want je kunt nu wel tegen je partner zeggen dat je niet meer verder wil, maar waar moet je onder deze omstandigheden naartoe? Het is lastig nu woonruimte te vinden. Als de maatregelen worden verzacht, gaan mensen proberen het leven weer op te pakken en hakken ze de knoop wel door.”

Alimentatie
Advocaten en mediators krijgen als gevolg van de economische onzekerheden door de coronacrisis al wel veel vragen over onder meer alimentatie, weet jurist Mark Thoonen uit Heilig Landstichting. Thoonen is de bedenker van de website meestermodel.nl, waarmee advocaten deels geautomatiseerd echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen kunnen maken.

Westerling Mediation en De Raad van Mediators beschikken over een tool waarmee snel een herberekening van alimentatie (zowel partner- als kinderalimentatie) gemaakt kan worden. Indien beide partijen het er over eens zijn dat een aanpassing terecht is, kan het snel geregeld worden. Mochten partijen het niet eens zijn en/of worden via mediation, dan kan alleen de rechter bepalen dat alimentatiebedragen verhoogd of verlaagd worden. Tot die tijd dienen de vastgestelde bedragen gewoon betaald te worden.
Heeft u hierover vragen? Wacht dan niet te lang en neem meteen contact met ons op! Vragen kost niets!